21 листопада
Завантажити ще

Андрій Кадай з "МастерШеф 11": Мене впізнають, коли я не в поліцейській формі

Андрій Кадай з

У 9-му випуску 11-го сезону шоу "МастерШеф" через проблеми зі спиною покинув Андрій Кадай. "КП в Україні" розпитала екс-учасника про роботу в поліції, майбутні плани та найскладніших випробувань у шоу.

"Йти з поліції не планую"

- Андрій, дуже шкода, що вам довелося покинути проект через проблеми зі спиною. Як зараз йдуть справи зі здоров'ям?

- Зараз уже краще. Скажімо так, ще до кінця не відновився, але відчуваю себе вже набагато краще.

- А ви прийшли на проект вже з цією травмою або отримали її саме на проекті?

- Коли я дізнався, що пройшов кастинг, то як раз в цей період і заліковував травму. Може, так вийшло через те, що я її недолікував. Потрібно було ще якийсь час для мінімальної реабілітації. А робота на кухні - нелегка в фізичному плані. Десь неправильний крок або ще щось.

- Ви продовжуєте працювати в поліції? Або пішли в кулінарію?

- Я продовжую працювати в патрульної поліції, нічого не міняв і не планую міняти. Я і говорив, що на даному етапі не планую залишати поліцію. Це одна з моїх "мрій", це частина мого життя. Поки я для себе не відкрив повністю світ кулінарії, продовжую вчитися і розвиватися. А далі - покаже час. Але в найближчому майбутньому сферу діяльності міняти не планую.

"Для багатьох стало відкриттям, що я добре готую"

- У коментарях іноді пишуть, що на "МастерШеф" почався тренд на "кулінарів-поліцейських". У багатьох сезонах є працівник поліції. Як ви до цього ставитеся?

- Це приємно, звичайно, що кожен відкриває в собі нові таланти і показує їх. У багатьох є різні уявлення про співробітників поліції, але у нас є представники, які креативні в різних сферах діяльності, не тільки в кулінарії.

- А як до вашої участі в шоу поставилися колеги з поліції?

- Спочатку про це знало тільки моє керівництво, тому що я не хотів нікому повністю розповідати про свою участь у проекті. Я був націлений на проект, тому розумів, що якщо про це дізнаються інші, то буде багато дзвінків, запитань, а мені хотілося більше зосередитися на участі і роботі з новими знаннями. А вже потім, коли потрапив на проект, і після декількох ефірів були питання від колег: "Де я був?", "Куди пропав?", І я вже почав розповідати потроху. Реакції були різні. Хтось поставився з позитивом, хтось і раніше знав, що я готую.

- Зараз просять колеги щось приготувати?

- Для багатьох стало відкриттям, що я добре готую. Якщо є можливість, то намагаюся щось зробити.

- Про вашу участь в шоу написали дуже багато львівських ЗМІ. Вас зараз впізнають на вулицях?

- Були якраз моменти під час моєї службової діяльності. Підходили і питали, чи я це, просили сфотографуватися, трохи поговорити. У більшості випадків дізнаються, коли я не в формі. Тому що форма часто змінює людину. Крім того, працюєш в масці, тому людям складно впізнати.

- Популярність не напружує?

- Скажімо так, у мене немає такої величезної популярності. Звичайно, мені приємно, що люди мене підтримують, дізнаються, переживають. Багато хто надсилає слова підтримки з різних міст, це дуже приємно.

- А були випадки, коли спеціально дзвонили на роботу? Або зверталися в прес-службу?

- Наскільки я знаю, в прес-службу зверталися журналісти. Щодо дзвінків від інших людей: про таких ситуаціях я, чесно, не знаю.

"На підготовку до шоу пішло близько місяця"

- На кастингу ви розповіли, що приготування їжі - це більше ваше хобі, яке розслаблює і допомагає зняти стрес після змін. Однак "МастерШеф" - це вже серйозний рівень. Скажіть, готувалися ви спеціально до шоу?

- Спеціальні курси я не проходив. Тільки коли дізнався, що поїду на кастинг до Києва, намагався переглядати минулі сезони, щоб розуміти, до чого готуватися, на що робити акцент. Намагався просто вдома на максимумі відкрити і розкрити те, що потрібно мені. У мене на все про все було десь близько місяця. Це дуже мало часу, тому що я ще й працював. Коли була можливість на службі, то намагався щось швидко подивитися. А так в основному після роботи.

- Ви сказали, що переглядали минулі сезони. А чи було там змагання, якого ви боялися?

- Мені не дуже сподобався конкурс з високими платформами. Я не дуже високого зросту, тому розумів, що там можуть бути моменти... Ще конкурси із застосуванням фізичної сили, я переживав щодо спини. Розумів, що зараз велику вагу піднімати мені не можна було.

- А в цьому сезоні який для вас був найскладніший конкурс? Деяким учасникам не сподобався конкурс в селі.

- Не знаю, я від конкурсу в селі отримав масу задоволення. Це складно спочатку, але потім ти отримуєш багато радості від спілкування з людьми, позитиву. Ти розумієш, що люди тебе чекали... Найскладніший для мене конкурс, напевно, з креативом. У ньому ми повинні були приготувати страви в різних архітектурних стилях. Це для мене був і провальний конкурс, і я не дуже дружу з цими стилями. І архітектура, і художники, і всі ці різні речі...

"Хотів би відкрити міні-заклад вуличної їжі"

- Глядачі не бачать всього, що відбувається на проекті. У цьому сезоні яка була атмосфера? Були конфлікти?

- Мені складно порівняти з попередніми сезонами. У нас конфліктів як таких не було. Так, якесь непорозуміння може виникнути, але це робоча атмосфера, без цього ніяк. Так, колектив, але кожен розуміє, що це змагання з учасниками. Так, хтось подружився, але в будь-який момент один буде проти одного. Я ніколи не починаю першим дискусії. Так, дружелюбно, з позитивом. Але кожному не догодиш і для кожного хорошим не будеш. Головне робити "деескалацію конфлікту", щоб не було ніяких загострень або тому подібного.

- А як до вашої участі в шоу поставилася дружина? Підтримувала?

- Ну, в першу чергу, дружина і заповнила замість мене анкету. Я трохи вагався, відкладав на потім, тому що розумів, що дитина маленька і дружині буде складно. Вона мене підтримала повністю, за що я їй вдячний. Допомагала мені, коли я вдома готував. Я їй давав пробувати, питав, що і як по презентації, за смаками. Погляд з боку теж на багато впливає.

- Зараз дуже багато учасників займається кулінарним блогерством. Чи не плануєте щось схоже?

- У мене поки немає кулінарного блогу. Але планую розвивати не тільки соцмережі. Якщо все буде добре, хотів би відкрити міні-заклад вуличної їжі. Але це ще тільки в планах.

- Чи варто нам очікувати вас ще в якихось кулінарних шоу?

- Що стосується кулінарії, то так, у мене є велике бажання. Для себе я вважаю, що міг більше. Але я зрозумів свої мінуси, слабинки, де і що поки не знаю. Тому буду підтягувати той рівень, де мені потрібно ще розвиватися. "МастерШеф" для мене дав великий поштовх у плані знань. Тому що, коли ти ніколи цього не вчився, і скажімо так, складно вчити щось без кого-то. Для мене це був великий старт, який потрібно далі розвивати.