25 листопада
Завантажити ще

Михайло Дмитрієв з "МастерШеф 11": Після проекту шанувальники приходять на роботу та просять надіслати фото близьким

Михайло Дмитрієв з
Фото: СТБ

У 14-му випуску 11-го сезону "МастерШеф" шоу залишив власник господарських магазинів Михайло Дмитрієв. "КП в Україні" поговорила з ним про життя після шоу, складнощах на проекті та хейтерах в соцмережах.

- Михайле, як змінилося ваше життя після проекту? Ви, як і раніше, працюєте в господарському магазині або пішли в кулінарію?

- Я став відомішим серед своїх покупців. Більше уваги приділяю сім'ї, бо довго не був на проекті і тепер хочу "наздогнати" весь цей час. Я поки що не готовий повністю йти в кулінарію, я люблю свою роботу. Знаю, як її правильно робити, і знаю її більше, ніж кулінарію. Зараз розвиваю свої магазини, щоби вони працювали краще.

- Чи допомагає бізнесу участь у проекті?

- Так, допомагає. Почали писати в соцмережах: "Де знаходиться ваш магазин? Куди потрібно підійти? Ми за вас дуже переживали, вболівали, тримали за вас кулаки, хотіли, щоб ви дійшли до фіналу". Так, дізнаються покупці та часто просять сфотографуватися, пишуть особисті повідомлення, просять надіслати фото своїм близьким.

- А не плануєте розширити бізнес та відкрити ресторан чи кафе?

- Бізнес розширюватиму, але кулінарію… На даний момент я не готовий відкрити заклад, бо маю багато роботи. Надалі є така ідея та такі думки. Але я хотів би відкрити не просто кафе чи ресторан, а, мабуть, якийсь дитячий заклад. Ми на конкурсах "МастерШеф" добре показали себе коли нам дісталася розробка дитячого меню.

Фото: телеканал СТБ

Фото: телеканал СТБ

До шоу абсолютно не готувався

- У коментарях писали, що ви один із найсильніших учасників. Багатьом складно було повірити, що ви не маєте кулінарної освіти. Які стосунки з приготуванням у вас були до проекту?

- Мої стосунки були єдині та неповторні у моєму житті (сміється). Я вступив до профтехучилища на тракториста-машиніста, і там був факультет кухарів. Бувало таке, що хлопці з цього факультету готували в їдальні, де ми готувалися до занять. Це, мабуть, єдине в освіті, що пов'язує мене з кулінарією. Жодних курсів не проходив, книжок не читав. Але якщо по телевізору щось цікаве показують і це хочеться приготувати, а ти не знаєш як - тоді читаєш в інтернеті або дивишся всілякі відео, додаєш свою нотку, починаєш довіряти своїм смаковим якостям і просто коригуєш страву (посміхається).

- А до самої участі у шоу ви спеціально готувалися?

- Абсолютно ніяк не готувався, тому що основний час було зайнято роботою. Ще я лагодив машину та намагався облаштувати подвір'я для дітей, бо знав, що поїду на проект, і мені хотілося, щоб нашим дітям було комфортно.

Фото: телеканал СТБ

Фото: телеканал СТБ

Найважче - це готувати десерти

- Яку страву на проекті вам було найважче приготувати та чому?

- Найскладніше мені було готувати десерти, тому що я в житті їх ніколи не готував. Я не розумів теорію всіх цих кремів, начинок, тіста. Все, що стосується десертів, для мене завжди було тяжко.

- На ваш погляд, чому у вас не вийшло блюдо на "битві чорних"? Хвилювання чи неправильна стратегія?

- Мабуть, перехвилювався. Ще на той момент відчував велику відповідальність за всіх хлопців та намагався для них приготувати все смачно, якісно та максимально правильно.

- З ким із учасників проекту спілкуєтеся?

- Зараз близько спілкуюся з Женею, Владом, Тамарою. Я думаю, що можу зателефонувати до будь-якого учасника і запитати, як у нього справи, поговорити. Мені здається, що якщо я зателефоную Саші і спитаю, як зробити крокенбуш, то він мені розповість і як його приготувати, і як зробити квасоляний соус до м'яса. Я не зробив нічого такого, щоби зі мною не спілкувалися. З усіма нормально спілкуємося, і кому зі мною цікаво, підтримуємо зв'язок.

Фото: телеканал СТБ

Фото: телеканал СТБ

Сім'я тяжко віднеслася до участі в шоу, їм мене не вистачало

- На кастингу ви розповідали, що на шоу вас "направила" дружина через те, що ви її розгодували. Це правда? Хто заповнював заявку?

– заповнювала заявку моя улюблена дружина. Справа в тому, що я дружину не розгодовував у тому плані, як подумали багато хто - до 150-200 кг. Такого не було (усміхається). Бувають такі моменти, коли я приготував щось смачне і мені смачно, але мені також важлива думка людей збоку. І мені для того, щоб далі зрозуміти, як це все довести до смаку, солі, перцю чи якоїсь приправи з трав-мурів, я прошу когось спробувати. Я ж не піду надвір і не скажу: "На ті, спробуйте, що я там наготував!" (Усміхається). Іноді приношу продавцям, коли приготував щось, а діти у школі чи не хочуть. І я пропоную свою їжу своєму головному експерту – дружині.

- А як сім'я поставилася до вашої участі у шоу? Хто займався бізнесом за вашої відсутності?

- Сім'я тяжко поставилася до моєї участі у шоу, бо їм мене не вистачало, а мені не вистачало їх. Тим не менш, ми з ними впоралися, і все добре. І завдяки шоу ми навчилися бути на відстані. За моєї відсутності я намагався підтримувати бізнес на віддаленні. Не завжди виходило, і моя улюблена дружина за моїми звітами коригувала нашу роботу.

– У вас в анкеті було написано, що ваша коронна страва – борщ із яйцем. А зараз? Чим балуєте сім'ю?

- Після того як побував на проекті і зрозумів, що не дуже знаюся на десертах, я намагаюся більше готувати торти, випічку, тістечка. Почав у цьому напрямі рухатись далі, щоб розвивати себе як кулінара. Чи мало що може бути надалі. У нашій нестабільній країні ми не знаємо, чим далі займатимемося.

- Готовка для вас – це більше рутина чи приємне хобі?

- Коли у мене є настрій – я від цього кайфую, коли мене змушують щось робити по команді, мені це некомфортно. Якби мені сказали зробити так і так, я без проблем зроблю, але коли в мене є настрій та душевне підняття, то я перетворююся на кухні на творця (сміється).

Фото: телеканал СТБ

Фото: телеканал СТБ

На кулінарний блог не вистачає часу

- У вас в Інстаграмі дуже багато фотографій із сім'єю. Чи не плануєте зайнятися кулінарним блогом?

- Кулінарним блогом можна було б зайнятися, але зараз дуже багато роботи, яка приносить нам основний прибуток. Зараз я не готовий цим активно займатись, але як буде далі – ніхто не знає. В принципі, я не проти, але просто не вистачає часу та сил.

- А як належите до негативних коментарів у соцмережах?

- Я до цих коментарів взагалі ніяк не належу, тому що я їх не читаю. У мене за всім цим стежить кохана дружина. Вона читає, а потім розповідає мені. Я їй говорю: «Світку, не переживай, бо це люди-човники, які у своєму житті нічого не зробили і сидять просто на дивані і думають: "дай щось напишу".

- Чи чекатиме вас на "МастерШеф. Професіонали"?

- Я себе зараз не вважаю професіоналом, щоб з кимось конкурувати, бо професіонали – це майстри своєї справи, а не аматори, імпровізатори та творці тих чи інших рецептів (посміхається).

Новини по темі: Інтерв'ю "МастерШеф"