25 листопада
Завантажити ще

Домашні рецепти від Джеймі Олівера і британської кухні

Домашні рецепти від Джеймі Олівера і британської кухні
Фото: Фото: Shutterstock.

Яловичина «Веллінгтон»

ТРЕБА (на 4 порції):

  • 800 - 1000 г яловичої вирізки
  • 400 г печериць
  • 200 г шинки пармської або бекону
  • 500 г готового листкового тіста
  • 2 ст. ложки англійської гірчиці
  • 2 жовтки
  • 1 ст. ложка борошна
  • 2 ст. ложки рослинної олії
  • дрібка солі
  • чорний перець.

ГОТУЄМО:

  1. Промиті гриби ріжемо і мелем в блендері. На гарячій сковороді протягом 10 хвилин випаровуємо з грибів воду, помішуючи. Даємо охолонути.
  2. Вирізку солимо-перчимо і швидко обсмажуємо на розпеченій сковороді з невеликою кількістю масла, запечатуючи шматок з усіх боків. Прибираємо м'ясо злегка охолонути і змащуємо гірчицею.
  3. Стіл застилає харчовою плівкою. Викладаємо внахлест скибочки пармської шинки або бекону. Зверху - грибну пасту (до речі, її називають дюксель) і яловичину. Піднімаючи плівку, акуратно загортаємо м'ясо в рулет. Притискаємо руками. Прибираємо в холодильник на півгодини.
  4. Тісто розгортаємо в прямокутник товщиною 4 мм. З рулету обережно знімаємо плівку і кладемо в центр прямокутника. Тісто навколо змащуємо жовтком (це допоможе склеїти краю).
  5. Загортаємо рулет в тісто і викладаємо на деко. Зверху робимо косі надрізи і змащуємо жовтком.
  6. Ставимо в духовку при температурі 200 ° С на 20 хвилин. Потім зменшуємо вогонь до 180 ° С і запікаємо ще 15 хвилин.
  7. Виймаємо деко і даємо страви відпочити 15 хвилин. Нарізаємо яловичину «Веллінгтон» на медальйони (як батон) і подаємо.

Йоркширський пудинг Гаррі Поттера. Фото: Shutterstock.

Йоркширський пудинг Гаррі Поттера. Фото: Shutterstock.

Йоркширський пудинг Гаррі Поттера

Знамениті кекси-стаканчики. Їх їдять, начинивши чимось смачненьким. Наприклад, Гаррі Поттер в книжках Джоан Роулінг обожнював йоркширський пудинг з м'ясним соусом або копченої оселедцем, який подавали у свята в школі чарівників Хогвартс.

ТРЕБА (на 12 шт.):

  • 4 яйця
  • 200 мл молока
  • 200 г борошна,
  • дрібка солі
  • соняшникова олія
  • форма для кексів.

Для начинки:

  • 150 г м'якого сиру
  • 1 ч. Ложка лимонного соку
  • 1/2 ч. Ложки тертого хрону
  • пара гілочок кропу
  • 12 невеликих скибочок шинки.

ГОТУЄМО:

  1. Чотири яйця б'ємо у велику миску і гарненько працюємо віночком.
  2. Додаємо молоко, просіяне борошно і сіль. Ретельно вимішуємо рідке тягуче тісто і переливаємо в кухоль з носиком (щоб потім було зручніше заповнювати форму).
  3. У кожну клітинку форми для кексів наливаємо 1 см рослинного масла і ставимо в духовку на 15 хвилин при температурі 190 ° С.
  4. Виймаємо форму з духовку і наливаємо тісто в гаряче масло до країв. Будьте уважні!
  5. Випікаємо при тій же температурі 20 - 25 хвилин. Під час випічки пудинги немов вистрибують з форми, збільшуючись в розмірі.
  6. Начиняємо йоркширські пудинги сумішшю м'якого сиру, кропу, тертого хрону і лимонного соку, приклавши згорнутий пелюстка шинки. А можна використовувати іншу начинку на ваш смак.

Перловий суп з шинкою і овочами. Фото: Shutterstock.

Перловий суп з шинкою і овочами. Фото: Shutterstock.

Перловий суп з шинкою і овочами

Для цього вам буде потрібно 2,3 кілограма шинки - залиште її на ніч у холодній воді, щоб позбутися від зайвої солі, потім злийте воду, зваріть шинку і дайте охолонути. Для супу знадобляться: літр курячого бульйону, стебло селери, три моркви, два-три стебла цибулі-порею, 100 г перловки, 400 г зеленого горошку, лаврове листя, петрушка і м'ята. Овочі тонко наріжте і обсмажте в олії, додайте шинку, промиту крупу і бульйон. Варіть на повільному вогні 3 години, потім додайте горошок. Доведіть до кипіння і приправте петрушкою і м'ятою.

Запечена свинячий частина. Фото: Shutterstock.

Запечена свинячий частина. Фото: Shutterstock.

Запечена свинячий отруб

Для приготування карбонаду потрібне свіже свинячий отруб з приємним рожевим відтінком вагою 1,2 - 1,5 кг. Натираємо його сіллю, чорним перцем і каррі і залишаємо маринуватися на годину. Потім поміщаємо отруб в рукав для запікання, додаємо лавровий лист і 100 мл води. Готуємо годину в духовці при температурі 200 градусів. У підсумку ви отримаєте соковите м'ясо, яке потрібно охолодити і тонко нарізати. До речі, цей вид продукту зі свинини вважається майже дієтичним, тому його можна використовувати і для приготування сендвічів дітям.

Десерт «Ітонський безлад». Фото: Shutterstock.

Десерт «Ітонський безлад». Фото: Shutterstock.

Десерт «Ітонський безлад»

Ітонський коледж - це знаменита приватна школа для хлопчиків поблизу Лондона, частенько поставляє королівству прем'єр-міністрів. А десерт зовсім простенький, але дуже смачний.

ТРЕБА (на 4 порції):

  • 300 г свіжої або замороженої полуниці (або інших ягід)
  • 200 мл вершків для збивання
  • 6 безе
  • 1 ст. ложка цукрової пудри
  • 1 ст. ложка апельсинового лікеру (тільки для дорослої версії, додавати необов'язково).

ГОТУЄМО:

  1. Половину полуниці розминаємо, половину ріжемо на шматочки. Посипаємо цукровою пудрою, ароматизуючи лікером.
  2. Вершки збиваємо до м'яких піків.
  3. Безе розламуємо на шматочки.
  4. Хаотично розкладаємо інгредієнти по креманкам або стаканчиках.
Новини по темі: рецепти їжа