Український кондитер та екссуддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати святкові закуски. Рецепти вона опублікувала в інстаграмі.
Єврейська закуска
Інгредієнти:
270 г плавленого сиру
2 варені яйця
40 г майонезу
2 зубчики часнику
5-7 г білого хрону
50 г волоських горіхів
сіль
Готуємо:
Натираємо сир та яйця на дрібній тертці, додаємо давлений часник, хрін та майонез.
Додаємосіль за смаком, перемішуємо.
Подрібнюємо волоські горіхи в крихту.
Формуємо кульки, обвалюємо в горіхах.
Форшмак
Інгредієнти:
300 г слабосоленого оселедця (2 філе)
1 кисле яблуко
1 варене яйце
1 синя цибуля (ялтинський)
30 г батону
50 мл молока
40 г вершкового масла
сіль
Зелена цибуля
Готуємо:
Подрібнюємо оселедці.
Нарізаємо невеликими шматочками хліб, замочуємо його в молоці.
Натираємо на дрібній тертці яйце та яблуко.
Змішуємо оселедець, яблуко, яйце, цибулю, хліб.
Дрібно нарізаємо вершкове масло, додаємо до загальної маси, перемішуємо. Додаємо сіль.
Відправляємо у холодильник на кілька годин.
Формуємо кнелі та викладаємо на грінки.
Посипаємо зеленою цибулею.
Паштет із копченої скумбрії з паприкою
Інгредієнти:
300 г скумбрії гарячого копчення (м'якоть)
150 г крем-сиру
1 ч. л. соку лимона
1/3 ч. л. копченої паприки
1 варене яйце
сіль
Готуємо:
Подрібнюємо м'якоть скумбрії, додаємо крем-сир.
Натираємо яйце на дрібній тертці, додаємо до загальної маси, перемішуємо.
Додаємо копчену паприку та сік лимона.
Накриваємо плівкою, відправляємо на кілька годин у холодильник.
Формуємо кнелі та викладаємо на тости.
Посипаємо копченою паприкою.
Закуска з болгарського перцю та кунжуту
Інгредієнти:
7 шт. болгарського перцю
3 зубчики часнику
10 г кунжуту
30 мл кунжутної олії
сіль
Готуємо:
Викладаємо перець на пергамент та запікаємо при температурі 200 градусів.
Перекладаємо запечений перець у поліетиленовий пакет, зав'язуємо та залишаємо остигати.
Очищаємо перець від шкірки та насіння, нарізаємо тонкими смужками.
З'єднуємо сік, що залишився від запечених перців, кунжутне масло, давлений часник, сіль і перемішуємо.
Відправляємо заправку до перцю та доводимо до смаку сіллю, перемішуємо, відправляємо у холодильник на 2-3 години.
Відкидаємо на сито та викладаємо на чіабату.
Посипаємо обсмаженим кунжутом.
Грибний паштет
Інгредієнти:
700 г грибів
2 цибулини
200 мл вершків (20-30%)
20 мл рослинної олії
50 г вершкового масла
50 г білого хліба
70 мл молока
сіль
чорний перець
Готуємо:
Дрібно нарізаємо та обсмажуємо гриби.
Додаємо рослинну олію та вершкове масло, подрібнену цибулю і перемішуємо. Солимо і знову обсмажуємо.
Додаємо чорний перець та вершки, перемішуємо і тримаємо на вогні протягом 10 хвилин.
Замочуємо хліб у молоці, додаємо до грибної маси.
Ділимо на дві частини: одну частину паштету перебиваємо в блендері, другу - залишаємо шматочками.
З першої частини паштету формуємо кнелі, викладаємо на чіабату, потім викладаємо другу частину.
Печінковий паштет
Інгредієнти:
500 г печінки (курячої, з індички)
1 цибулина
1 морква
100 г вершкового масла
20 мл рослинної олії
1 варене яйце
20 мл бренді
сіль
перець
Готуємо:
Нарізаємо печінку, моркву та цибулю шматочками.
Обсмажуємо печінку у суміші вершкового та рослинного масла.
Солимо, перчимо, перекладаємо в миску.
Додаємо до соку, що залишився у сковороді, бренді та випарюємо 2-3 хвилини. Відправляємо сік до печінки.
Обсмажуємо цибулю з морквою у суміші вершкового та рослинного масла.
Перебиваємо обсмажену печінку, цибулю, моркву, яйце та вершкове масло до однорідної маси, перетираємо через сито.
Викладаємо паштет у форми.
Журавлинний мармелад
Інгредієнти:
100 мл журавлинного пюре
50 мл води
1 г агар-агару
30-40 г цукру
Готуємо:
З'єднуємо журавлинне пюре, воду, цукор та агар-агар.
Доводимо до кипіння, помішуючи, кип'ятимо кілька хвилин.
Заливаємо паштет гарячим мармеладом і прибираємо в холодильник на 2-3 години.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies