Український кондитер та екс-суддя кулінарного проекту "МастерШеф" Ліза Глінська розповіла, як приготувати різдвяні пряники. Рецепт святкових ласощів вона опублікувала в Інстаграмі.
Інгредієнти:
Пряничне тісто:
100 г цукру (1 ч)
150 г цукру (2 ч)
100 мл води
80 г вершкового масла
100 г меду
5 г харчової соди
40 г жовтка
500 г борошна
6 г спецій (кориця, імбир, гвоздика, мускатний горіх та кардамон)
Глазур:
30 г білка
190 г цукрової пудри
10 мл лимонного фрешу (2 ч. л.)
водорозчинний гелевий барвник
бусинки, палички, ялинки (для декору)
Готуємо:
Тісто:
Прогріваємо воду до парування в одній ємності, в іншій - з'єднуємо вершкове масло з медом і розтоплюємо все, маса має бути гарячою.
Відправляємо у сотейник із товстим дном цукор, розтоплюємо його до стану карамелі, перемішуємо.
Вливаємо тонким струмком окріп в карамель, увесь час помішуємо.
Засипаємо другу частину цукру, перемішуємо і повертаємо сотейник на плиту ще на 1 хвилину, щоб цукор розчинився.
Додаємо гаряче вершкове масло з медом і перемішуємо.
Після цього додаємо харчову соду та спеції, перемішуємо.
Переливаємо масу в миску, для того щоб вона охолонула до температури 50-55 градусів. Додаємо жовтки й перемішуємо.
Додаємо в карамельну масу борошно, вимішуємо тісто, все борошно має "зволожитися".
Ділимо тісто на дві частини, кожну частину обертаємо харчовою плівкою та відправляємо у холодильник на 12 годин.
Дістаємо тісто з холодильника, трохи посипаємо стіл борошном, розкочуємо тісто в пласт завтовшки 5-6 мм.
За допомогою форми вирізаємо: пряникових чоловічків, віночки, новорічні іграшки – зовнішній діаметр 8 см, внутрішній – 4 см.
Перекладаємо фігурки на лист з пергаментом і випікаємо при температурі 180 градусів з конвекцією 8 хвилин, а кружки у вигляді новорічних іграшок - 6 хвилин.
Дістаємо лист з духовки, ставимо на поверхню і накриваємо його іншим листом на пару секунд, для того щоб поверхня пряників була ідеально рівною.
Глазур:
Відправляємо в чашу міксера білок, лимонний фреш та цукрову пудру. Збиваємо на середніх оборотах до отримання однорідної консистенції.
Ділимо глазур на три частини, додаємо водорозчинний гелевий барвник і перемішуємо. Перекладаємо в кондитерські мішки з насадкою 2 мм.
Розмальовуємо пряникових чоловічків.
Беремо круглий пряник, робимо зовнішній і внутрішній обідок з глазурі, залишаємо на 1 хвилину, щоб трохи висох. Потім покриваємо глазур'ю частину пряника, що залишилася.
Цей веб-сайт використовує cookies для покращення взаємодії з користувачем під час відвідування веб-сайту. Користування веб-сайтом означає згоду з його політикою cookies