Завантажити ще

Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачні булочки за 30 хвилин.

Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачні булочки за 30 хвилин.
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер та екс-суддя "МайстерШеф" Ліза Глінська порадила українцям рецепт англійських булочок "сконів". Хороший він тим, що смачні булочки можна приготувати за 30 хвилин. Покроковим рецептом Глинська поділилася 18 січня в Інстаграмі.

Цим постом Ліза Глінська відкрила добірку рецептів десертів за 30 хвилин, назвавши її «Коли гості на порозі».

"Друзі, якщо вам потрібно приготувати смачні булочки за 30 хвилин, обов'язково скористайтеся цим рецептом. Це дуже швидко, легко і просто", - напучувала вона.

Англійські булочки "Скони"

Інгредієнти:⁣

  • 100 г вершкового масла (холодного) (1/2 пачки)⁣
  • 360 г борошна (18 ст. л. без гірки)⁣
  • 8 г розпушувача (2 повні без гірки + 2/3 ч. л.) ⁣
  • 2 г солі (1/3 ч. л.)⁣
  • 50 г цукру (2,5 ст. л.)⁣
  • 100 г яйця (2 шт.) ⁣
  • 80 мл молока (5 ст. л.) ⁣
  • цедра 1 лимона
  • 50 г волоських горіхів (5-7 шт.)⁣
  • 150 г міксу з цукатів та сухофруктів ⁣

Для глазурування:

  • 25 г вершкового масла (1,5 ст. л.)⁣
  • 40 г меду (4 ч. л.) ⁣

Англійські булочки за півгодини за рецептом Лізи Глинської. Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Англійські булочки за півгодини за рецептом Лізи Глинської. Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Готуємо:⁣

  • Змішайте в мисці сухі інгредієнти: борошно, сіль, розпушувач та цукор.
  • Натріть цедру лимона в сухі інгредієнти і перемішайте.⁣
  • Додайте кубики холодного вершкового масла і розімніть їх до стану крихти.
  • Змішайте яйця з молоком.
  • Відправте в крихту горіхи, мікс цукатів та сухофруктів. Потім влийте яйця з молоком і замісіть тісто.
  • Зберіть тісто в грудку і розділіть її на дві рівні частини. Кожну частину розкатайте у коло товщиною 1,5-2 см.
  • Розріжте тісто на вісім рівних частин. Повинні вийти трикутники.
  • Викладіть трикутники на пергамент і відправте випікатися у розігріту до 180 градусів духовку на 15-18 хвилин. ⁣
  • Приготуйте глазурування. Змішайте вершкове масло з медом.
  • Після цього дістаньте булочки з духовки, покрийте глазуруванням і знову відправте випікатися у розігріту до 180 градусів духовку ще на 5 хвилин.
  • Готово! Дайте булочкам охолонути, а ще краще - відлежатись кілька годин.
  • Подавайте англійські булочки "Скони" зі збитими вершками та конфітюром. Смачного!

Раніше Ліза Глінська поділилася рецептом рульки в пиві та рецептом фруктового торту "Ангельський десерт", а також навчила готувати салат із кальмарів. А Володимир Ярославський допоміг розібратися у червоній ікрі. У свою чергу Ектор Хіменес-Браво дав рецепт свинячих ребер барбекю.