22 листопада
Завантажити ще

Володимир Ярославський показав, як швидко приготувати вдома легендарну київську шпильку

Володимир Ярославський показав, як швидко приготувати вдома легендарну київську шпильку
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Володимир Ярославський розповів, як приготувати найсмачніший столичний снек - київську  перепічку. Один із символів Києва, цей фастфуд є оригінально приготовленою сосискою в тісті, і впоратися з цією стравою зможе практично кожен.

В інстаграмі 2 лютого зірковий кухар дав рецепт та розклад за інгредієнтами для порції з 10 сосисок у тісті. Ярославський зазначив, що це найпростіший варіант – без заварювання та без яєць.

Київська перепічка. Інгредієнти:

  • 350г теплої води
  • 35-40г цукру
  • 8-10 сухих дріжджів
  • 520-540г борошна
  • 10г солі
  • олія для фритюру
  • 10 сосисок.

Готуємо:

  • У теплій воді, не вище 38 градусів, розчинити цукор та дріжджі. Сухим дріжджам потрібно постояти 15-17 хвилин, щоб ви переконалися, що дріжджі активні – це важливо.
  • Далі додаємо просіяне борошно, сіль і замішуємо тісто. Мені знадобилося 520г борошна, щоб отримати м'яке тісто, яке ще може трохи прилипати до рук. У вас може піти більше муки – це залежить від її якості, - зазначив Ярославський.
  • Залишимо тісто в теплому місті на годинку, щоб воно піднялося. Далі помнемо та сформуємо 10 шматочків по 90 грамів. Якщо робитимете пиріжки, а не класичну перепічку, беріть приблизно по 50-60г на 1шт.
  • Надаємо сформованим шматочкам тіста прямокутну форму.
  • Сосиски дістаньте з холодильника заздалегідь - вони мають бути кімнатної температури.
  • Загортаємо сосиски в тісто, добре піднявши краї, як на вареники.
  • І знову відставляємо вже сформовані перепічки-напівфабрикати в тепле місце, щоб вони підійшли приблизно в 2.5 рази.
  • Тим часом підготуємо олію без запаху, довівши її до 180 градусів. Якщо ж у вас немає термометра - киньте шматочок тіста в масло і перевірте, як він смажиться.
  • Обережно знімаємо сиру перепічку і кладемо в олію. Обсмажуємо приблизно по 1 хвилині з кожного боку до красивого рум'яного кольору. Виймаємо готову перепічку на паперовий рушник, який вбере зайвий жир.

Київська перепічка від Володимира Ярославського. Фото: nstagram.com/yaroslavskyi_vova

Київська перепічка від Володимира Ярославського. Фото: nstagram.com/yaroslavskyi_vova

І ще кілька корисних порад:

  • Не робіть тісто занадто рідким – таке тісто прилипає до поверхні та вбирає багато жиру під час смаження.
  • Дуже густе тісто не буде пухким та соковитим.
  • Обов'язково дайте тісту добре підійти перед смаженням.
  • Температура на вашій кухні має бути 25 градусів і вище, не повинно бути протягів. Вам може знадобитися духовка зі склянкою окропу.
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)

Раніше Володимир Ярославський допоміг розібратися в червоній ікрі, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріякі та суперсніданку – панкейку з яблуками.