Завантажити ще

Володимир Ярославський радить побалувати свою половинку на День Валентина чарівним десертом брауні "Чорний ліс"

Володимир Ярославський радить побалувати свою половинку на День Валентина чарівним десертом брауні
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський радить здивувати свою половинку на День Валентина власноруч приготованим десертом - брауні "Чорний ліс". Рецептом відомий кухар поділився 12 лютого в Інстаграм, давши розкладку на десять порцій "досить великих" брауні.

Напередодні всіх закоханих хочу допомогти вам порадувати свою другу половинку. Піддивився і приготував для вас із любов'ю. Брауні "Чорний Ліс", та ще й без борошна! – зазначив Ярославський.

Інгредієнти:

Печиво брауні:

  • 150г чорного шоколаду
  • 75г молочного шоколаду
  • 100г вершкового масла
  • 40-45г какао
  • 3 середні яйця
  • 195г цукру
  • 4г солі.

Начинка:

  • 300г замороженої вишні
  • 45г цукру
  • 8г кукурудзяного крохмалю
  • 5-10г соку лимона або апельсину
  • Для вершків:
  • 200г вершків
  • 30г цукру або пудри
  • цедра апельсина чи лимона.

Готуємо:

Печиво

  • На водяній бані розтоплюємо шоколад разом із вершковим маслом. Як тільки масло розтане знімаємо з плити, додаємо какао та перемішуємо.
  • Окремо збиваємо яйця разом із цукром у стійку піну і додаємо їх у 3 прийоми в ледь теплій шоколадній суміші.
  • Солимо і ставимо у холодне місце, щоб маса затверділа, бо суміш ще дуже рідка.
  • Коли суміш охолоне та стане тягучою, викладаємо її на пергамент за допомогою ложки. Вийшло 20 майбутніх печінок (але тут можливі варіанти – може вийти і більше). Не хвилюйтесь за форму – все вирівнюється.
  • Ставимо в добре розігріту духовку до 220 градусів на 6 хвилин, максимум 7. Можна використовувати лише верхнє нагрівання. Додавати час не варто! Але будьте впевнені у правильній температурі!
  • Ще гаряче печиво трохи формуємо кільцем по колу, щоб воно було красивим та рівним і залишаємо його охолонути.
Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Volodymyr Yaroslavskyi (@yaroslavskyi_vova)

Начинка

  • Розморожену вишню викладаємо на сковороду та вмикаємо середній вогонь. Потім додаємо змішаний цукор з крохмалем і постійно помішуючи, доводимо до кипіння і тримаємо ще 1 хвилину. Після чого відставляємо охолонути, накривши плівкою, щоб вишні не підсохли.
  • Збиваємо вершки: добре охолоджені вершки збиваємо у стійку піну разом із цукром або цукровою пудрою та цедрою для додаткового аромату.

Збираємо печиво

На нижній бік охолодженого печива за допомогою кондитерського мішка по колу випускаю збиті вершки. А в середину викладаємо вишню та накриваємо все іншим печивом.

Раніше Володимир Ярославський допоміг розібратися в червоній ікрі, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав рецепт київського шпигуна – сосиски у тесті. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріяки та суперсніданку – панкейку з яблуками.