На українській полярній станції імені академіка Вернадського відзначили Великдень. Напередодні команда 30-ї УАЕ створювала писанки. На одній з них біологиня Зоя Швидка зобразила "бойового пінгвіна" - піхотинця, віддаючи шану всім полярникам, які долучилися до ЗСУ. Пасочки до свята спекла кухарка 30-ї УАЕ Олена Лещенко. Про це повідомляє Національний антарктичний науковий центр.
Кулінарним секретом пасок полярників є додавання в тісто цедри лимона чи апельсина. Також за особливим рецептом Олена приготувала до столу полядвицю. За бажання зимівники мали змогу посвятити паски та помолитися у невеликій каплиці святого Володимира.
- З ночі біля "Вернадського" вирувала хуртовина, але навіть вона не завадила затишному святу. І хоча температура повітря на Галіндезі була плюсовою і сягнула +1,6 С°, відчувалася вона як -13 С° через значну вологість — 85%, - йдеться у повідомленні.