Завантажити ще

Ресторан української кухні у Лондоні потрапив у мішленівський путівник

Ресторан української кухні у Лондоні потрапив у мішленівський путівник
Фото: facebook.com/yevhen.klopotenko

Лондонський ресторан української кухні Sino під керівництвом шеф-кухаря Євгена Корольова увійшов до гіда Michelin. Про це повідомив у Facebook ресторатор та кулінар Євген Клопотенко.

- Трішки хороших новин. Ресторан української кухні Sino в Лондоні потрапив до гастрономічного путівника Michelin.(ще не зірка, але вже початок). Страви, від яких хочеться мовчати і пробувати: копчену картоплю з ікрою щуки, сома-гриль у вишневій глазурі, вареники з воловим хвостом і домашній грибний гарум, - написав Клопотенко.

Клопотенко додав, що українська кухня й надалі вражає та завойовує світ. Він привітав команду та шеф-кухаря Євгена Корольова з цим досягненням.

Як пише "Інтерфакс-Україна", ресторан української кухні Sino (7 All Saints Road, London W11 1HA) відкрився в червні 2025 року завдяки українцям Поліні Сичовій та шеф-кухарю Євгену Корольову, який раніше працював у європейських ресторанах із зірками Michelin (Vendôme біля Кельна, Atelier Amaro у Польщі та Benoit у Парижі). Авторкою коктейльної карти стала українська міксологиня Анна Резнік.

Гід Michelin - престижне міжнародне видання, яке оцінює ресторани та готелі по всьому світу. Вперше гід був випущений французькою компанією Michelin у 1900 році. Сьогодні гід оцінює ресторани за якістю страв, сервісом, атмосферою та вишуканістю кухні. Потрапляння до гіда або отримання зірки Michelin підвищує міжнародну репутацію ресторану. Це своєрідний знак якості для гурманів і туристів.