Завантажити ще

Дворазовий олімпійський чемпіон Олександр Абраменко підтвердив завершення кар'єри

Дворазовий олімпійський чемпіон Олександр Абраменко підтвердив завершення кар'єри
Фото: instagram.com/abramenko.oleksandr

Дворазовий призер зимових Олімпійських ігор  36-річний фристайліст Олександр Абраменко підтвердив завершення спортивної кар'єри. 24 жовтня у коментарі Tribuna.com він розповів, що у травні ухвалив рішення не підписувати новий контракт у статусі спортсмена. Замість цього він увійшов до тренерського штабу команди.

– З травня я не підписував контракт спортсмена-інструктора, натомість пройшов конкурс та підписав контракт старшого тренера штатної збірної команди України з фристайлу акробатика. А також обіймаю посаду першого віцепрезидента національної федерації лижного спорту України, — сказав Абраменко.

20 жовтня президент НОК України Вадим Гутцайт в інтерв'ю Sport-Express.ua розповів, що Олександр Абраменко завершив кар'єру. Він припустив, що за медаль на зимових Іграх 2026 року в Італії побореться Дмитро Котовський.

Олександр Абраменко є олімпійським чемпіоном 2018 року та срібним призером Ігор-2022 у лижній акробатиці. У 2019-му Олександр здобув срібло на чемпіонаті світу.

Востаннє Абраменко змагався у складі збірної України на початку сезону 2022/23. Тоді він виступив лише на одному етапі, після чого достроково закінчив сезон через проблеми з коліном. 

Олександр Абраменко — єдиний український олімпійський чемпіон у фристайлі. Також він другий український спортсмен, кому вдалося здобути дві нагороди на зимовій Олімпіаді. Біатлоністка Віта Семеренко здобула "золото" та "бронзу" у 2014 році.

  • 17 лютого 2022 року, під час Олімпіади в Пекіні, головний тренер збірної України Енвер Аблаєв розповів, що Олександр Абраменко ще минулого літа збирався завершити спортивну кар'єру.
  • 4 лютого 2022 року Олександр Абраменко був одним з прапороносців на церемонії відкриття Олімпіади.