22 листопада
Завантажити ще

Володимир Ярославський показав, як приготувати соковитий та смачний перець по-італійські

Володимир Ярославський показав, як приготувати соковитий та смачний перець по-італійські
Фото: instagram.com/yaroslavskyi_vova

Суддя кулінарного шоу "Майстер-Шеф" Володимир Ярославський розповів підписникам, як готувати перець по-італійськи. Відмінний швидкий рецепт, якщо у вас, як і у шеф-кухаря, за сезоном завалялося вдома трохи болгарського перцю. Покроковий алгоритм запікання суддя "Майстер-Шеф" виклав 3 листопада в інстаграмі.

- Це найпростіша закуска, яка не вимагає багато часу на приготування, а з'їдається ще швидше. У мене давно вже лежав червоний перець удома, але не було можливості приготувати. Свіжим я його не дуже люблю, а от запечений – смакота просто, – розрекламував блюдо Ярославський.

Фахівець радить брати не товсті та довгасті сорти перцю – у них менше насіння та щільна, проте соковита м'якоть, яка під час запікання не втрачає багато вологи.

Інгредієнти:

  • 1 кг перців
  • 1 зубчик часнику
  • Трохи чебрецю та петрушки
  • Оливкова олія, сіль
  • Бальзамічний оцет
  • М'який козячий молодий сир (опціонально)

Готуємо:

  • У перцю видаляємо насіння і розрізаємо навпіл, змащуємо поверхню олією.
  • Ставимо у розігріту духовку. Режим верхнього нагрівання разом із обдуванням. Чекаємо, поки поверхня (шкірка) перців майже згорить. Не хвилюйтесь – так треба!
  • Дістаємо готові перці, накриваємо фольгою і можна ще рушником, чекаємо, доки охолонуть.
  • Очищаємо перці від шкірки, що підгоріла - коли вона саме спалена, це дуже легко зробити.
  • Додаємо до перців сіль, олію, оцет та подрібнені часник, чебрець та петрушку. Перемішуємо, пробуємо - за необхідності додаємо ще солі та кислоти.
  • Подаємо зі шматочками молодого сиру як закуску.

- Дуже смачно робити брускети з таким перцем або можна його використовувати в салати чи основні страви – як додатковий гарнір, - порадив шеф.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Володимир Ярославський (@yaroslavskyi_vova)

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт домашнього майонезу, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом шарлотки з яблуками, і американського печива та суперсніданку – панкейку з яблуками.