Завантажити ще

У лікарні знаходяться 76 пацієнтів, які отруїлися у львівському ресторані Кацуріна

У лікарні знаходяться 76 пацієнтів, які отруїлися у львівському ресторані Кацуріна
Фото: Cezary Paweł з сайту Pixabay

На ранок 22 липня у Львівській обласній інфекційній лікарні лікуються 75 пацієнтів із симптомами отруєння у львівському ресторані, ще один - у Сокальській міській лікарні. У більшості стан середньої важкості, одна людина знаходиться у тяжкому. Про це повідомила заступниця директора Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ольга Брезецька "Суспільному".

- У 25 осіб підтверджено сальмонельоз. На даний час продовжують лікування 76 людей. Стан 75 людей - середньої тяжкості, одна людина перебуває у важкому стані. На цей момент жодна людина ще не була виписана, - зазначила Ольга Брезецька.

Брезецька повідомила, що розслідування спалаху досі триває. Лабораторії продовжують аналізувати харчові продукти, відібрані безпосередньо на місці приготування, а також провели дослідження води, результати яких показали, що вода є безпечною.

Вона зазначила, що продукти, які беруть для дослідження, це ті, що були наявні під час початку розслідування, але це не обов’язково ті самі інгредієнти, що використовували для приготування конкретного чізкейка. Можливе використання різних партій яєць, які закуповували в різний час. Дослідження відібраних продуктів тривають.

Згідно з даними Міністерства охорони здоровʼя, за минулий тиждень в Україні було зафіксовано три спалахи гострих кишкових інфекцій у Запорізькій, Івано-Франківській та Львівській областях. Загалом захворіло 70 осіб, серед яких 19 дітей. Усі вони отримали повний комплекс медичної допомоги у лікувальних закладах.  

Кишкові інфекції найчастіше передаються через готові страви, кондитерські вироби, молочні продукти та яйця. Збудники містяться у сирих продуктах тваринного походження, а також на немитих фруктах і овочах. Ризик зараження зростає при неправильному зберіганні - порушенні температурного режиму чи строків придатності.