22 листопада
Завантажити ще

Ліза Глинська показала рецепт найсмачнішого десерту - тістечок "Шу-Шу"

Ліза Глинська показала рецепт найсмачнішого десерту - тістечок
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер Ліза Глінська показала, як приготувати тріо тістечок Шу, яке вийде навіть на домашній кухні. Про секрети найсмачнішого десерту експерт розповіла 19 листопада в інстаграмі.

- Величезна перевага цього десерту в тому, що ви можете готувати окремо неймовірний бісквіт, заварні тістечка з різними видами начинок і багато іншого, допоможуть вам у цьому рецептури з тістечка «Тріо Шу-Шу». Але краще все ж таки все разом, - зазначила вона.

Глінська додала до своєї пропозиції відеоурок, рецептуру та технологічні карти.

Штройзель :⁣

  • 50 г борошна ⁣
  • 50 г цукру ⁣
  • 40 г вершкового масла (холодне, жирність не менше 82%)⁣

Заварне тісто (розрахунок на 6 шт.): ⁣

  • 125 мл молока (жирність 2,6-3,2%)⁣
  • 125 мл води ⁣
  • 2 г солі
  • 10 г цукру ⁣
  • 100 г вершкового масла (жирність не менше 82%)⁣
  • 150 г борошна
  • 250 г яєць.

Шоколадний бісквіт :⁣

  • 140 г вершкового масла (розм'якшеного) ⁣
  • 150 г цукру
  • 180 г яйця
  • 80 мл. вершків (жирність не менше 30%)⁣
  • 90 г чорного шоколаду
  • 140 г. борошна⁣
  • 40 г. мигдального борошна ⁣
  • 6 г. розпушувача ⁣
  • 30 г. какао-порошку ⁣

Збитий шоколадний ганаш :⁣

  • 100 г білого шоколаду ⁣
  • 140 г молочного шоколаду
  • 20 г сиропу глюкози або меду ⁣
  • 180 мл вершків (не менше 30%) - 1 частина⁣
  • 280 мл вершків (не менше 30%) - 2 частина

Шоколадний заварний крем :⁣

  • 300 мл. молока ⁣
  • 60 г жовтка ⁣
  • 20 г цукру
  • 15 р. муки
  • 15 г кукурудзяного крохмалю
  • 15 г вершкового масла ⁣
  • 50 г чорного шоколаду.

Шоколадна глазур "Гурме" ⁣

  • 500 г чорного шоколаду ⁣
  • 50 мл. рослинної олії ⁣
  • 30 г. какао-крупки (фундука або мигдалю).

Приготуємо шоколадну глазур "Гурме": розтоплюємо шоколад, додаємо рослинне масло і какао-боби. Перемішати. ⁣

 

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт сирних пончиків, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом шарлотки з яблуками, крилець теріякі та суперсніданку - панкейку з яблуками.