22 листопада
Завантажити ще

Ліза Глінська показала, як смачно приготувати популярні зимові напої - какао та гарячий шоколад

Ліза Глінська показала, як смачно приготувати популярні зимові напої - какао та гарячий шоколад
Фото: instagram.com/lizaglinskaya

Український кондитер Ліза Глінська показала, як приготувати два популярні зігрівальні зимові напої: какао та гарячий шоколад. Детальний покроковий рецепт опубліковано 30 листопада в інстаграмі Глинської.

- Друзі, настав час смачних, гарячих, солодких напоїв. Чи згодні?⁣⁣ Тоді давайте готувати разом. Це дуже смачно, – зазначила кондитер.

Гарячий шоколад (1 варіант) ⁣⁣

інгредієнти

  • 500 мл молока ⁣⁣
  • 200 г чорного шоколаду ⁣⁣
  • кориця⁣⁣
    ⁣⁣
    Декор⁣⁣
  • збиті вершки⁣⁣
  • шоколад (тертий) ⁣⁣.

Технологія приготування: ⁣⁣

  • Вилийте молоко в сотейник, додайте корицю і прогрійте його до парування. ⁣⁣
  • Перелийте молоко в мірну склянку, потім додайте до нього шоколад і пробийте все блендером до однорідності. ⁣⁣
  • Розлийте гарячий шоколад по склянках. Додайте до нього збиті вершки, тертий шоколад і насолоджуйтесь ⁣⁣.

Гарячий шоколад (2 варіант)⁣

інгредієнти

  • 500 мл молока ⁣
  • 60 г жовтка ⁣
  • 20 г цукру ⁣
  • 150 г чорного шоколаду ⁣⁣.

Технологія приготування: ⁣⁣

  • Підігрійте в мірній склянці молоко до парування. ⁣⁣
  • З'єднайте у сотейнику жовтки, цукор і добре перемішайте вінчиком.⁣⁣
  • Додайте гаряче молоко до жовтків і знову перемішайте. ⁣
  • Поставте сотейник на плиту і при постійному помішуванні доведіть масу до температури - 82 градуси, повинен вийти крем "Англес". Дуже важливо, щоб жовтки не згорнулися, інакше вийде омлет. ⁣⁣
  • Покладіть шоколад у мірну склянку та залийте його кремом "Англес". Перемішайте.⁣⁣
  • Після цього, пробийте блендером, щоб отримати ідеальну текстуру. ⁣⁣
  • Розлийте по склянках, додайте маршмелоу і подавайте.

Какао ⁣

Інгредієнти:

  • 500 мл молока⁣⁣
  • 30 г какао-порошку (алкалізованого) ⁣⁣
  • 30 г цукрової пудри ⁣
  • 20 г кукурудзяного крохмалю.

Технологія приготування: ⁣⁣

  • З'єднайте у мисці всі сухі інгредієнти: какао-порошок, кукурудзяний крохмаль та цукрову пудру.⁣⁣
  • Додайте до сухих інгредієнтів 1/3 холодного молока і перемішайте до однорідної консистенції. ⁣⁣
  • Вилийте в сотейник підготовлену масу з какао і молоко, що залишилося. ⁣
  • Потім, поставте на плиту і при постійному помішуванні доведіть до кипіння і прокип'ятіть 1 хвилину, щоб крохмаль заварився. ⁣⁣
  • Готово. Розлийте по склянках, додайте маршмелоу і подавайте.

Раніше Володимир Ярославський публікував рецепт сирних пончиків, а також розповів, як правильно смажити лосося та дав ульотний рецепт сирників. У свою чергу, Ектор Хіменес-Браво поділився рецептом свинячих ребер барбекю, крилець теріякі та суперсніданку - панкейку з яблуками.