Завантажити ще

Призер Олімпіади-2020 Дар'я Білодід може завершити спортивну кар'єру, - тренер

Призер Олімпіади-2020 Дар'я Білодід може завершити спортивну кар'єру, - тренер
Фото: instagram.com/dariabilodid7/

Українська дзюдоїстка та бронзова медалістка Олімпійських ігор-2020 Дар'я Білодід розглядає можливість завершення своєї спортивної кар'єри. Про це у коментарі "Суспільне.Спорт" повідомив тимчасово виконувач обов'язків тренера збірної України з дзюдо Віталій Дуброва.

За його словами, остаточного рішення спортсменка ще не прийняла. Останнім турніром для неї поки що залишаються Олімпійські ігри 2024 року, які відбулися в Парижі наприкінці липня. Ці змагання можуть стати останніми для спортсменки.

- Дар'я Білодід, наскільки я знаю (спілкувався з нею), поки не вирішила, чи продовжуватиме спортивну кар'єру, - сказав Дуброва.

На Олімпійських іграх у Парижі Дар'я Білодід прагнула завоювати свою другу олімпійську медаль після "бронзи" у Токіо. Проте у ваговій категорії до 57 кг вона завершила участь уже на етапі 1/8 фіналу. Дар'я також не брала участі у чемпіонаті України з дзюдо, що пройшов у Львові. У її ваговій категорії 57 кг перемогу здобула Аліна Шилова. У 2024 році Білодід виступила лише на трьох турнірах: окрім Олімпіади, вона виборола бронзу на Грендслемі в Баку і стала чемпіонкою Європи.

  • 25 квітня українка Дар'я Білодід перемогла у фіналі чемпіонату Європи-2024, який проходив у Хорватії.
  • 29 липня дзюдоїстка Дар'я Білодід після ефектної першої сутички на Олімпіаді-2024 вибула зі змагань, програвши другу сутичку японці Харуці Фунакубо в 1/8 фіналу. Українка заробила три "шидо" (зауваження)
Новини по темі: дзюдо Дарина Білодід спорт