Головним смаком 2026 року (Flavor of the Year) за версією McCormick Flavor Forecast стала чорна смородина (Ribes nigrum) - ягода з насиченим, одночасно солодким і терпким смаком, що є універсальною як для солоних страв, так і для десертів та коктейлів. Про це повідомляється на сайті компанії.
У McCormick відзначають, що чорна смородина швидко здобуває популярність і стане центральним інгредієнтом у стравах і продуктах далеко за межами свого історичного ареалу у 2026 році. Її сміливий та вишуканий смаковий профіль поєднує солодке з пікантним, підсилюючи смакові відчуття будь-якої страви. Експерти настільки захоплені поєднанням терпкості, фруктовості та квіткових ноток чорної смородини, що планують протягом року святкувати цю ягоду як нову кулінарну зірку.
Компанія також назвала головні гастрономічні тенденції: 2026 року:
Ці прогнозні тренди щороку допомагають кухарям, рестораторам і кулінарним брендам визначати, які смаки та інгредієнти можуть стати "маст-хевом" для споживачів
McCormick Flavor Forecast - щорічний звіт компанії McCormick, який прогнозує найбільш актуальні кулінарні тренди і смаки, що впливатимуть на харчову культуру у всьому світі. Він виходить з 2000 року і визначає три основні тенденції та Flavor of the Year (смак року), які можуть з’являтися в стравах, напоях і продуктах протягом наступного року.